IJMUIDEN - Tata Steel heeft het productieproces moeten aanpassen na de explosie van gisteren. Hierdoor moet er vanavond gas worden 'afgefakkeld' en kleurt de lucht boven de IJmond oranje.

Normaal gesproken wordt het kooksovengas uit de fabriek naar de warmbandwalserij vervoerd. Door de explosie van gisteren, waarbij vier mensen gewond raakten, is een deel van de Kooks- en Gasfabriek buiten gebruik. Daarom wordt het gas nu verbrand, waardoor er boven het Tata-terrein vuur te zien is. 

Onderzoek
Mediapartner Bic-News.nl schrijft dat de Kooks- en Gasfabriek dicht is voor onderzoek naar de explosie. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied is op de hoogte van de situatie. 

Meerdere mensen in de IJmond geven via sociale media aan de oranje lucht te zien. Sommigen vragen zich af wat er aan de hand is bij het staalbedrijf.

Bic-News meldt verder dat het ongeluk gisteren was ontstaan tijdens werkzaamheden aan de ammoniakinstallatie. Ammoniak is een kleurloos maar giftig gas. Blootstelling aan deze stof is schadelijk voor de gezondheid. Ammoniak wordt onder meer gebruikt voor koeling. 
Eerder vanavond werd duidelijk dat één van de Tata-medewerkers die gewond raakte bij de explosie nog altijd in het ziekenhuis ligt. Zijn gezicht is verminkt. Drie anderen zitten inmiddels thuis, maar moesten de nacht nog wel doorbrengen in het ziekenhuis. 

Tata Steel verwacht dat alle vier de medewerkers voorlopig niet meer aan de bak kunnen. "Ik betreur het ten zeerste dat dit deze mensen is overkomen", aldus directeur Hans van den Berg. 

*bron: nhnieuws.nl

Categorie├źn

© Flaim engineering connections 2019