Neptune Energy Netherlands roept overheid op om aangekondigde versterking van het offshore kleineveldenbeleid uit te voeren

De grootste offshore gasproducent van Nederland heeft aangekondigd $74 miljoen te willen investeren in nieuwe offshore gasontwikkelingen. Hiermee wordt bijgedragen aan het grote belang van de offshore gassector voor de Nederlandse energiebehoefte.

Neptune, investeerde in 2018 $6 miljoen in exploratie, wat resulteerde in de Ziegler en Andalusite gasvondsten. Het bedrijf gaat de investering in exploratie verhogen en werkt aan de ontwikkeling van verschillende potentiële projecten.

Lex de Groot, Managing Director van Neptune Energy in Nederland: “Gezien de belangrijke bijdrage van aardgas aan de Nederlandse maatschappij en economie is het cruciaal dat overheid en industrie nauw samenwerken om de Nederlandse offshore gasvoorraden optimaal te benutten. Dat geeft Nederland alle voordelen van Nederlands gas boven geïmporteerd gas, zoals een kleinere CO2-voetafdruk, het versterken van onze energieonafhankelijkheid en het behoud van werkgelegenheid. Dit is volledig in lijn met het overheidsbeleid – zoals aangekondigd in mei 2018 – om de offshore gasproductie in Nederland te versterken. We dringen er daarom bij de overheid op aan dit beleid zo snel mogelijk te implementeren, inclusief het verbeterd fiscaal stelsel.”
Neptune produceerde in 2018 in Nederland, conform verwachting, 28.000 barrels of oil equivalent (boe) per dag. Over dezelfde periode waren de kosten lager dan verwachting met $12 per boe. Aan het eind van 2018 had Neptune in Nederland bewezen plus waarschijnlijke netto reserves van 38 miljoen boe.

Wednesday, April 3 2019

Bron: https://ocean-energyresources.com/2019/04/03/neptune-energy-verhoogt-investeringen-in-nederlandse-olie-en-gasexploratie-in-2019-only-dutch/ 

Categorie├źn

© Flaim engineering connections 2019