Al een aantal jaar levert Flaim met succes professionals bij JMTuning. Vanwege onze vaktechnische kennis, nuchtere aanpak en de betrokkenheid die wij met hun hebben is er sprake van een zeer fijne samenwerking met deze technische onderneming die gespecialiseerd is in RVS uitlaatsystemen.

JMTuning is ontstaan vanuit een zogezegd “uit de hand gelopen hobby” van Jelmer. Ooit is hij begonnen in de verpakkingsindustrie en in 2007 maakte hij de grote stap om een eigen zaak te beginnen.

Met zijn specialisatie in RVS uitlaatsystemen werd JMTuning steeds professioneler en groeide zo steeds verder door, waardoor er vandaag de dag welgeteld negen werknemers in dienst zijn. Klanten hebben er geen moeite mee om ver te reizen en zelfs uit het buitenland weten ze het kleine dorp Dirkshorn en Jelmer zijn bedrijf te vinden.  fotot 1 interview JMTuning
 
Het mooie aan zijn werk vindt Jelmer de diversiteit en de speciale klussen die hij ontvangt. Elke auto is anders en dat maakt het vak zo uniek. Onlangs heeft JMTuning nog de Dakar buggy van Tim en Tom Coronel onder handen genomen, over speciale projecten gesproken. Jelmer gelooft dat, met een steeds verdere optimalisatie van zijn machines, er steeds meer computergestuurd werk kan plaatsvinden en hij zo zijn klanten steeds beter in hun wensen kan voorzien.
 
Binnen het bedrijf hangt een informele sfeer. En ondanks de groei probeert Jelmer deze ook juist te behouden. Ook volgens de werknemers is de sfeer bij JMTuning goed. We werken hard, maar er is ook ruimte voor een geintje en zo nu en dan is er ook tijd voor een uitje, volgens Rob, die sinds 1,5 jaar via Flaim in dienst is bij JMTuning.

Rob begon bij JMTuning met het bijhouden van de webshop, maar sinds een half jaar heeft hij zich verplaatst naar de werkplaats, waar hij zich bezighoudt met het monteren van uitlaatsystemen op auto’s. Vooral het lassen is iets waar hij zijn ei in kwijt kan. Hij hoopt op dit vlak dan ook nog veel te leren en zich nog verder te ontwikkelen. Daarnaast zou hij nog meer willen leren over de mogelijkheden van de buigmachines, vooral nu die zo van belang worden binnen het bedrijf.
  afbeelding 2 blog JMTuningWerken in de autobranche lijkt op het eerste oog een echte mannenjob, maar niks is minder waar. Sinds 2 maanden heeft JMTuning namelijk ook een vrouw in dienst, tevens via Flaim, genaamd Caitlin. De focus van het bedrijf ligt steeds meer op het uitbreiden van de bestaande webshops en het online presenteren van het bedrijf. Mede hierdoor groeien de werkzaamheden achter de schermen op het gebied van bestellingen afhandelen en correct versturen. Caitlin is nu verantwoordelijk voor al deze bestellingen, wat vooral op de maandagen een hele uitdaging is.
 
In haar eigen magazijn verwerkt zij alle binnenkomende bestellingen. Van flensen tot klemmen en van buizen tot bochten, alles voor het perfecte uitlaatsysteem is hier te vinden. Vooral het contact met de klant vindt Cailtin erg leuk. Zo wordt mijn werk een stuk persoonlijker en heb ik het gevoel echt iemand te kunnen helpen, aldus Caitlin.

Potentie ligt overal volgens Jelmer. Er zijn nog zat groeimogelijkheden binnen deze branche en hij grijpt deze met beide handen aan. Uiteindelijk hoopt hij door te groeien naar een groot internationaal opererende groothandel. Jelmer zijn dromen zijn groot, maar zeker niet onredelijk.Afbeelding 3 blog JMTuning

Categorie├źn

© Flaim engineering connections 2019