Het is inmiddels al weer bijna negen jaar geleden dat Flaim ingeschreven werd bij de Kamer van Koophandel, maar hoe is dit bedrijf tot stand gekomen, waar staat dit bedrijf voor en waarom staat dit bedrijf waar het nu staat? Kees Mets, oprichter van Flaim, vertelt je hier graag meer over en probeert je een kijkje te geven in het hart van onze organisatie.

“Serieus, maar alles met een lach”, dat is Kees zijn motto. Hij gelooft dat succesvol zaken doen vooral ook een kwestie is van gunnen en daarbij altijd open en eerlijkheid kees pf rond 2 blogvoorop stelt. Hij werkt op basis van vertrouwen en is een open boek. Daarnaast is hij een helper en voelt zich verplicht om andere te helpen en ondersteunen wanneer hij die mogelijkheid heeft.

Kees is een ondernemer in hart en nieren. Opgegroeid in het familiebedrijf op Texel. In de drogisterij van zijn ouders werd het ondernemen hem met de paplepel ingegoten. Verkopen van de producten en het adviseren van klanten was voor hem gesneden koek, maar na het behalen van zijn Havo diploma vond hij het nog te vroeg om de winkel over te nemen. Hij wilde zich eerst verder laten scholen om zo met meer kennis deze overstap te maken, het feit dat zijn vriendin Jolien (nu zijn vrouw) naar het "vaste land" ging om te studeren had uiteraard ook veel invloed op deze keuze. Small Business aan de Hogeschool van Alkmaar (INholland) was de opleiding waar hij zijn plek vond.

kees en albert rond blogNa afronding van zijn opleiding wilde zowel Kees als Jolien niet meer terug naar het eiland en zodoende besloot hij om werk te zoeken in Alkmaar, waarbij hij kort na zijn opleiding werd aangenomen bij Randstad Transportdiensten. De baan bood veel uitdaging en hij werd vanaf dag 1 in het diepe gegooid, omdat de transportsector booming was op dat moment. Al snel kreeg hij er dan ook een collega bij, een "oudere man" werd hem verteld van wel 35 jaar! Toen kwam er iemand binnenlopen van 2,04m en dat bleek Albert Lindeboom te zijn, Kees zijn nieuwe collega op leeftijd.

Het leeftijdsverschil werd verkocht als een potentieel afbreukrisico, maar al snel bleek dat ze beide dezelfde hobbies hadden en een vriendschap was snel gesloten.        

Na twee jaar werd Kees gevraagd om als accountmanager bij Sargas (tegenwoordig Maandag) aan de slag te gaan. Kees had maar één voorwaarde: Albert moest mee als zijn recruiter. 
 
Een vervolg in samenwerking maakten zij twee jaar later. Toen ze met een derde persoon werden gevraagd om een nieuw bedrijfsplan leven in te blazen, waarbij jongeren van het MBO werden voorzien van een bijbaan in hun studierichting. Dit bedrijf werd loopbaan.nu genoemd, maar kreeg uiteindelijk een iets andere insteek, namelijk als uitzendbureau voor jongeren. Kees werd na 1.5 jaar tot directeur benoemd, maar nog wel in loondienst. Door een verschuiving in aandeelhouders en directeurschap besloot Kees zijn eigen weg te gaan.
 
Hij besloot zijn ervaring in het accountmanagement te combineren met zijn ambitie voor het ondernemerschap. Samen met twee compagnons richtte hij daarom “Flaim” op. In 2010 begonnen in Schagen als onderhuurder bij een ingenieursbureau in een kantoor van 20m2 en uiteindelijk doorgegroeid naar een pand in Middenmeer met een oppervlakte van ruim 550 m2. Deze overstap was nodig, want bij een ambitie hoort ook voldoende ruimte om deze ambitie waar te maken. In het bedrijfspand is niet alleen Flaim gevestigd, maar ook de Viperwizard. Een bedrijf dat letterlijk is ontstaan door een uit de hand gelopen hobby, namelijk de passie voor de Dodge Viper en de racerij. Zelf racet hij met zijn Viper op circuits in binnen- en buitenland en kan je hem in onderstaande auto ook regelmatig tegenkomen op Zandvoort. Door de kennis en ervaring met dit type auto is hij ook bekend geworden als dé Viper specialist van Europa en zijn de meeste Vipers in Nederland ook in onderhoud bij hem.

auto kees rond blog

Het ontstaan van de naam “Flaim” kent een bijzonder verhaal. Wat begon bij “aim”, wat staat voor richten op(in dit geval de mens) mondde uiteindelijk uit in “Flaim” wat lijkt op vlam, wat zich refereert aan het toen belangrijkste vakgebied, de olie & gas.ansichtkaart deel 3

Ook de accolade in het logo heeft een betekenis. Deze staat namelijk voor een "boog"  wat aangeeft dat de boog gespannen staat en zich heeft gericht op de mens. Verder is de letter i aangepast waarbij de punt naar beneden is gehaald om zo de indruk te wekken dat het een poppetje is.

De voornaamste reden van Kees om voor zichzelf te beginnen was de visie die hij had op detachering en de omgang met professionals en klanten, dus meer betrokkenheid en eerlijkheid. Daarnaast wilde hij minder autoriteit en meer vrijheid en wilde hij bovendien altijd in de spiegel kunnen kijken, waarin je enkel jezelf de schuld kan geven als je iets in de soep heb laten lopen.
 
In 2015 heeft Kees zijn compagnons uitgekocht waardoor hij er echt zelfstandig voor kwam te staan.  Albert was ondertussen ook weer in de picture en aangetrokken als recruiter, oude tijden herleven! Samen werd er hard gewerkt om Flaim groter te maken en met succes. Flaim is steeds bekender geworden als detacheerder in de Olie & Gas en door samen te werken met bedrijven als Stork, NAM, Shell, BP en Wintershall is het werk uitdagend en leuk. In 2017 was er veel gaande in de Olie & Gas, waarbij een lage olieprijs veel effect had op Flaim, hierdoor zagen ze voor het eerst krimp en dat was even schrikken. Kees heeft toen besloten om de vakgebieden verder uit te breiden richting Techniek algemeen. Tevens is er toen gekozen voor een nieuw concept, waarbij je als ervaren accountmanager onder de naam Flaim kan komen te werken als een echte ondernemer met aandelen. Begin 2018 kwam Marcel Heistek via deze constructie bij ons team. Momenteel maakt Flaim een mooie groei door, waardoor we ook nu blijven zoeken naar nieuwe accountmanagers.
 
Flaim staat voor eigentijds, professioneel, betrouwbaar, eerlijk en persoonlijk. De sfeer binnen het bedrijf wordt door de werknemers van Flaim omschreven als vrij, open en vooral enorm gezellig! De cultuur is alles behalve hiërarchisch en er wordt gewerkt op basis van vertrouwen.
 
Wat Flaim volgens Kees uniek maakt is dat wij altijd klaar staan, zelfs in het weekend. We zijn rechtstreeks benaderbaar, problemen worden direct behandeld en wij maken altijd tijd voor je.
 
Hans de Niet (professional bij Flaim): “een no-nonsense cultuur en recht door zee”.
 
Dit bewijst wat Flaim ook wil overbrengen. Voor bedrijven weten wij, naast onze schat aan ervaring en specialisme in bepaalde vakgebieden, ons ook te bewijzen op inhoudelijk en persoonlijk gebied. Wat ons uniek maakt is dat wij een bedrijf echt willen leren kennen en zo ook kunnen zien welke personen wel of niet bij een bedrijfscultuur passen. De softskills van een kandidaat worden vaak onderschat, maar niet bij ons.
 
Het succes van Flaim? Risico’s nemen. En nog belangrijker: gelukkig zijn. Succes is doen wat je leuk vindt. Flaim heeft niet als doel om de grootste te worden, maar juist om klein en persoonlijk te blijven. Je werkt om gelukkig te worden en niet (alleen) om geld te verdienen. 
 
In de toekomst zou Kees nog wel, zowel intern als extern front, een groei willen zien. Op dit moment is hij hard op zoek naar accountmanagers die het ondernemerschap ambiëren, maar nog net niet die grote stap durven te wagen. Hij wilt deze mensen onder zijn hoede nemen en samen nieuwe vakgebieden gaan bespelen. Zodat er uiteindelijk een groei kan plaatsvinden in professionals en klanten bestand en we nog gelukkiger kunnen werken dan dat we nu al doen.

Categorie├źn

© Flaim engineering connections 2019