Deze maand staat de blog in het teken van niemand minder dan één van onze leukste professionals, namelijk Patric Maas.

Patric is sinds 11 maart jl. gedetacheerd via Flaim als logistiek medewerker bij een opdrachtgever die vooral actief is in de Olie & Gas sector. In zijn functie zorgt Patric ervoor dat containers gevuld worden met de juiste goederen zodat deze naar verschillende platformen kunnen gaan. Deze containers staan vaak bij klanten door het hele land waardoor hij regelmatig met een bedrijfsauto de goederen op locatie moet brengen. Het gaat hier vaak om gereedschappen, onderdelen van machines en door de klant gemaakte producten die aangevuld moeten worden. Het werk is erg afwisselend en uitdagend omdat men vaak ook met deadlines te maken heeft.afbeelding patric voor blog

Bij zijn vorige werkgever zat het einde van zijn contract er aan te komen en besloot Patric om te gaan kijken of het niet tijd was voor een nieuwe uitdaging. Online kwam hij een vacature tegen op de website van Flaim. Hij solliciteerde direct en dezelfde week zat hij al aan de koffie bij Albert Lindeboom, onze recruitment manager. Het gesprek beviel hem goed, de sfeer was "down to earth" en hij voelde zich erg op zijn gemak. Na het gesprek heeft Albert direct actie ondernomen richting de klant en slechts twee dagen later had Patric zijn eerste kennismaking aldaar. Nog geen week later volgde een tweede gesprek en binnen een tijdsbestek van anderhalve week tekende Patric zijn nieuwe contract.

"Ik had nooit verwacht dat dit zo snel zou gaan", aldus Patric. De manier waarop Albert het heeft opgepakt sprak mij erg aan. Ik zat uiteraard met nog wat vragen en via WhatsApp kon ik deze gewoon stellen en kreeg ik tevens vrijwel direct antwoord, zelfs nog na 21:00 uur, iets dat ik vrijwel nooit bij een werkgever heb gezien. Ik denk ook dat dit een stukje dienstverlening is dat Flaim uniek maakt.

Afbeelding magazijn patric voor blogVoor Patric is dit de eerste keer dat hij via bemiddeling van een bureau aan nieuw werk komt en het is hem erg goed bevallen. Flaim is een "zeer professioneel bureau", ze lopen je niet in de weg en zijn er altijd als je ze nodig hebt.

Patric zou Flaim dan ook aanraden binnen zijn eigen netwerk, als iemand daar op zoek is naar een nieuwe baan. Een groot verschil van Flaim ten opzichte van andere bedrijven is dat andere bedrijven vaak te commercieel en te groot zijn. Hierdoor hoor je vaak niets meer nadat je hebt gesolliciteerd en duurt het lang voordat je een antwoord krijgt op je vragen. Daarnaast vind ik het fijn dat Flaim ook zelf contact met mij houdt. Dit bewijst dat ze echt persoonlijk betrokken zijn. Iets wat veel bedrijven zeggen, maar Flaim ook echt doet. Vanaf dag één dat ik contact kreeg met Flaim heb ik dat ervaren en dat is op de dag van vandaag nog altijd zo", zegt Patric vol lof.  

 

 


 

 

Categorieën

© Flaim engineering connections 2019